ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Харкові 30 травня відкривається фотовиставка про журналістів на війні The War Is Not Over Yet

23.05.2023, 16:11

30 травня о 13:00 на площі Свободи в Харкові відкривається виставка The War Is Not Over Yet (“Війна ще не закінчилася”). Вона розповідає про українських та закордонних журналістів, операторів, фотографів, фіксерів, які були вбиті, поранені, викрадені від початку повномасштабного вторгнення Росії.

За даними Інституту масової інформації, станом на 22 травня 2023 року відомо про 59 загиблих медійників. Від початку повномасштабного вторгнення 10 журналістів було вбито під час виконання професійних обов’язків (з них чотири громадянина України, шість – іноземці). 49 медійників загинули як учасники бойових дій, внаслідок російських обстрілів чи катувань.

Загалом з 24 лютого 2022 року росіяни скоїли понад 500 злочинів проти медіа.

У боях з окупантами на Харківщині загинули журналісти-військовослужбовці Максим Мединський, Олександр Махов та Олексій Юрченко. У перші дні російського вторгнення в Харкові помер фотограф Ігор Гуденко. У полоні росіян понад 100 днів провів блогер з Харківщини Анатолій Гарагатий, а журналіст Данило Іщенко під час знімання був поранений.

Загиблий на Київщині публіцист і військовослужбовець Сергій Заїковський був випускником Харківського національного університету імені В. Каразіна. У бою на Донеччині загинув оператор телекомпанії “Приват TV: Харків” Дмитро Шиповський.

На відкритті журналісти, які працюють в одному з найнебезпечніших регіонів країни, згадають колег та розкажуть про роботу ЗМІ в умовах постійних російських обстрілів.

Виставка The War Is Not Over Yet (“Війна ще не закінчилася”) – вияв солідарності з медійниками та медійницями, які борються за правду, ризикуючи власним життям, адже саме завдяки їхній роботі міжнародна спільнота дізнається новини з фронту й бачить докази воєнних злочинів росіян. Журналісти на Харківщині неодноразово потрапляли під ворожі обстріли, а телевежі та місцеві сайти росіяни регулярно атакували.

Ведучою відкриття стане Наталя Курдюкова, координаторка МедіаХаб Харків.

Спікери:

  • Тетяна Терен, виконавча директорка Українського ПЕН;
  • Тетяна Кагановська, ректорка Харківського національного університету імені В. Каразіна;
  • Марія Малевська, кореспондентка "СТБ";
  • Оксана Іванець, кореспондентка "АрміяInform".

Виставка близько року мандрує українськими містами. Її вже побачили в Полтаві, Києві, Боярці, Вінниці та Одесі.

Виставка відкриється перед будівлею Північного корпусу Харківського національного університету імені Василя Каразіна (площа Свободи, 6, Харків) і триватиме до 26 червня.

Організатори: Український ПЕН, Інститут масової інформації, Центр прав людини ZMINA, Національний музей Революції Гідності, Премія імені Георгія Ґонґадзе.

Регіональні партнери: Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, МедіаХаб Харків.

Акредитація для ЗМІ – тут.

Liked the article?
Help us be even more cool!