ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У ГУР розповіли про кібератаки на Росію під час виборів

Упродовж тижня, з 11 до 18 березня 2024 року, українські розвідники та активісти групи “BO Team” здійснили низку кібератак на державні та приватні структури Росії.

Про це повідомив пресцентр ГУР.

Йдеться про підприємства та установи, які сплачують податки та фінансують війну проти України.

Зокрема, кібератак зазнали ресурси ПАТ "Ростелеком". Там виведено з ладу комунікаційне обладнання Забайкальського та Красноярського краю РФ.

Фахівці отримали доступ до системи електронного документообігу "правительства Белгородской  области" та влаштували фейкові розсилання 12 тисячам місцевих посадовців.

Також зазнало кібератаки комунікаційне обладнання ТОВ "Белзнак", його вивели з ладу, а інформаційні ресурси "муниципального бюджетного учреждения Старооскольского городского многоотраслевого производственного объединения коммунального хозяйства" знищено.

Атаковано та знищено інфраструктуру ЗАТ "Томмолоко".

Крім того, фахівцям вдалося захопити та знищити серверну інфраструктуру разом з резервними копіями хостинг-провайдера "1Gb.ru" та десятків тисяч вебсайтів, які він обслуговував.

Виведено з ладу понад 40 мережевих пристроїв Mikrotik в "Центре управления городским автоэлектротранспортом" у Новосибірську.

У розвідці підкреслили, що завдані окупантам збитки можуть обчислюватися сотнями тисяч доларів.

Liked the article?
Help us be even more cool!