ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Грузії російський блогер ногою штовхнув ворота історичної фортеці

23.12.2022, 13:40
Фото – ekhokavkaza.com
Фото – ekhokavkaza.com

Російські блогери Роман Конограй та Раїль Арсланов публічно вибачилися за відео, на якому один з них намагається ногою відчинити дерев’яні ворота грузинської фортеці-пам’ятки історичного значення Ніахурі в регіоні Кахеті. Про це повідомляє проєкт Радіо Свобода Ехо Кавказу.

Як пише видання, відео викликало різку реакцію грузинських користувачів соцмереж. У ролику один із блогерів намагається ногою відчинити дерев'яні ворота фортеці, кажучи, що це апартаменти, які він орендував у Грузії. У МВС країни порушили справу за статтею про пошкодження пам'яток.

Роман Конограй назвав подію “помилкою”, додавши, що він “не хотів образити грузинів”.

“У всіх своїх відео я завжди показую, як люблю Грузію, які тут класні люди, яка це крута, красива країна”, – сказав він у відеозверненні, опублікованому з грузинськими субтитрами.

За його словами, фортеця виглядала як занедбане місце, а двері, які видно на відео, були відірвані й не трималися.

Конограй розповів, що вони знову відвідали місце разом з поліцією, в межах розслідування інциденту на місці було проведено слідчий експеримент. Сама фортеця, за словами блогера, перебуває в оренді, а вищезгадані двері зміцнили вже після ажіотажу.

Інший блогер, музикант з Казані Раїль Арсланов розповів, що він завжди з великою повагою ставиться до культури різних народів.

“Хотілося б вибачитися перед грузинським народом за той інцидент із дверима. Звичайно ж це було зроблено не з метою осквернити культуру та надбання Грузії. Це був дурний розіграш над Ромою, в якому я мав постукати у двері, але натомість в останній момент вирішив штовхнути двері ногою, щоб йому було важче тримати з того боку ці двері, які не були закріплені. Ми не подумали, що це історичне місце, хоча ці двері не є історичними. Вони – нові”, – зазначив він.

Фортеця Ніахурі розташована в селі Чаїлурі Сагареджойського муніципалітету Грузії. Вона є пам'яткою XVII–XVIII століть

Liked the article?
Help us be even more cool!