ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Грузії постраждали п’ять журналістів, які висвітлювали виборчу кампанію

02.10.2020, 10:00
Фото – rsf.org
Фото – rsf.org

Три телевізійні групи, що висвітлювали виборчу кампанію в Грузії, постраждали внаслідок зіткнень 29 вересня в місті Марнеулі, що на півдні країни. 

Про це 1 жовтня повідомила міжнародна правозахисна організація “Репортери без кордонів”. 

До журналістів застосували силу, коли вони знімали зіткнення провладних сил та активістів опозиції. Журналіста опозиційного телеканалу Mtavari Arkhi Джейхуна Мухамедалі шпиталізували з пораненням голови, його камера та мікрофон пошкоджені. Оператор суспільного телеканалу GPB також зазнав нападу, його камеру понівечили.

Поліція розпочала слідство в справі про перешкоджання роботі журналістів та застосування сили. Проте її представники не надали більше інформації щодо справи.

“Репортери без кордонів” закликають грузинську владу гарантувати безпеку журналістів, які висвітлюють парламентську виборчу кампанію (вибори мають відбутися 31 жовтня), та провести прозоре розслідування нападів на щонайменше п’ятьох журналістів.

“Репортери повинні мати можливість висвітлювати виборчу кампанію та не бути переслідуваними. Ми закликаємо лідерів двох партій засудити ці напади й закликаємо владу провести вичерпне та прозоре розслідування для встановлення винних. Держава зобов'язана гарантувати безпеку журналістів”, – зазначила Жанна Кавальє, голова відділу Східної Європи та Середньої Азії “Репортерів без кордонів”.

На тлі виборчої кампанії до парламенту ситуація навколо свободи слова в Грузії погіршилася: наразі країна посідає 60-те місце в переліку зі 180 країн Індексу свободи слова “Репортерів без кордонів”.

Liked the article?
Help us be even more cool!