ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У громадянського журналіста Сулейманова погіршився стан здоров'я в СІЗО Сімферополя

У громадянського журналіста Амета Сулейманова, затриманого російськими силовиками 6 квітня, погіршився стан здоров'я в СІЗО Сімферополя.

Про це йдеться на сайті Об'єднання родичів політв'язнів Кремля.

“Амет попросив мене, щоб я йому придбала важливі препарати, які б полегшили його дихання, зняли спазми й задишку. Днями я займалася сертифікатами до ліків, документації, бо не все так просто”, – розповідала дружина політв'язня Ліля Люманова.

Нагадаємо, 29 жовтня 2021 року Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону оголосив обвинувальний вирок громадянському журналісту Амету Сулейманову. Його засудили до 12 років позбавлення волі за ст. 205.5 КК РФ (участь у діяльності терористичної організації) через причетність, за версією ФСБ РФ, до ісламської організації "Хізб ут-Тахрір".

Як повідомляло представництво Президента в АРК, Амет Сулейманов стоїть у черзі на імплантацію клапана серця. Він страждає на артеріальну та мітральну недостатності. Це захворювання внесено до урядового переліку таких, що перешкоджають утриманню під вартою.

Спочатку його вивозили до Південного окружного військового суду в Ростові-на-Дону на слухання, але пізніше дозволили виступати через відеозв'язок із Кримського гарнізонного військового суду. Навіть за таких умов підсудний важко переносив судові засідання, іноді їх доводилося переривати, щоб він міг відвідати лікаря. Південний окружний військовий суд, незважаючи на численні заяви захисту стану здоров'я Сулейманова, ухвалив рішення відправити його до колонії суворого режиму терміном на 12 років.

Liked the article?
Help us be even more cool!