ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Греції регулятор оштрафував МВС країни за злив листів від виборців

29.05.2024, 17:54

Грецький орган захисту даних оштрафував міністерство внутрішніх справ країни на 400 тис. євро за злив електронних адрес тисяч виборців-експатріантів у червні 2023 року. Про це повідомляє Reuters.

Регулятор 27 травня повідомив, що в березні розпочав відповідне розслідування, адже отримав десятки скарг від виборців, які одержали листи політичного змісту від грецької членкині Європарламенту Анни-Мішель Асімакопулу напередодні парламентських виборів у ЄС. Голосування відбудеться 6–9 червня.

Розслідування виявило документ із контактами понад 20 тис. експатів, які голосували на національних виборах 2023 року; цей документ було переслано особам, які працюють поза міністерством, повідомляє відомство.

28 травня в міністерстві оголосили, що наказали провести розслідування, й пообіцяли уточнити всі подробиці інциденту.

У березні Асімакопулу, яка збиралася переобиратися до Європарламенту від керівної правоцентристської партії “Нова демократія”, заявляла, що не братиме участі у виборах у ЄС, поки не будуть з’ясовані обставини справи.

Документ містив дані виборців на кшталт електронних адрес і номерів телефонів, повідомляють у відомстві, додаючи, що злив стався між 8 червня (коли документ було створено напередодні національних виборів) і 23 червня 2023 року.

Відомство стверджує, що 20 січня список контактів було переслано Асімакопулу. Вона згодом скористалася з нього, щоб розсилати листи виборцям, що є порушенням правил роботи з даними.

Документ призначався для використання в межах міністерства; той факт, що його було злито, є “порушенням конфіденційності особистої інформації”, підсумували у відомстві й додали, що міністерству слід переглянути свої методи захисту особистих даних.

Відомство також оштрафувало Асімакопулу на 40 тисяч євро.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!