ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Греції міністр подав у відставку через коментар про загибель пасажира на поромі

Фото – protothema.gr
Фото – protothema.gr

У Греції міністр судноплавства та острівної політики Мілтіадіс Варвіціотіс подав у відставку після критики через його коментар у телеефірі щодо загибелі чоловіка, якого зіштовхнули з порома.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Еkathimerini.

“Моя політична кар'єра і моя особиста гідність диктують мені, що я не можу залишатися на посаді міністра судноплавства і острівної політики. Саме тому я подав заяву про відставку прем'єр-міністру”, – заявив Варвіціотіс.

Минулого тижня в Греції широкий резонанс спричинило оприлюднене в соціальних мережах відео, що зафіксувало загибель 36-річного Антоніса Каріотіса, який намагався сісти на пором Blue Horizon. 

Один із членів екіпажу зіштовхнув чоловіка з трапа у воду, і той потрапив під гвинти порома. Водночас ніхто не намагався врятувати потерпілого. Пором відплив, але невдовзі йому наказали повернутися в порт.

Варвіціотіс висловив “шок, жах і скорботу” з цього приводу. Однак під час виступу на телебаченні він сказав: “Сьогодні люди оплакують несправедливо загиблих; проте сім'ї тих, хто поїхав заробляти гроші й кого тепер звинувачують у вбивстві, також у жалобі”.

Його слова спричинили масове обурення: люди вважають, що міністр прирівняв члена екіпажу порома до жертви.

Раніше міністр транспорту й інфраструктури Греції Константінос Караманліс оголосив про свою відставку у зв’язку з масштабною аварією на залізниці, внаслідок якої загинули десятки людей.

Liked the article?
Help us be even more cool!