ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Гонконзі звільнено під заставу опозиційного медіамагната

12.08.2020, 12:33
Фото – Reuters
Фото – Reuters

Одного з організаторів протестного руху в Гонконзі, медіамагната Джиммі Лая, заарештованого за підозрою в порушенні закону про національну безпеку, звільнили під заставу. Про це 12 серпня повідомила гонконзька газета South China Morning Post, інформує Радіо Свобода.

На тих самих умовах звільнили й низку інших активістів.

На виході з поліцейської дільниці Лая зустрічали десятки прихильників демократичного руху Гонконгу.

Джиммі Лай і ще семеро людей, зокрема двоє синів бізнесмена і два топменеджери очолюваної ним корпорації, були заарештовані 10 серпня за підозрою в порушенні нещодавно ухваленого в Китаї закону про безпеку. За його порушення може загрожувати позбавлення волі аж до довічного.

Медіамагната підозрюють у “змові з іноземною державою, проголошенні крамольних речей і шахрайській змові”.

Закон про нацбезпеку в автономії надає Китаю право застосовувати в Гонконгу національні закони й відкривати там представництва спецслужб. Закон також дозволяє спостереження і прослуховування телефонних розмов підозрюваних у порушенні закону. Підривну діяльність, сепаратизм, тероризм і співпрацю з іноземними силами каратимуть щонайменше 10 роками в’язниці. В окремих випадках передбачено довічне ув’язнення.

Гонконг перебував під владою Великої Британії до 1997 року, поки не був переданий Китаю за умови збереження в місті особливих адміністративних правил. Останніми роками місто відчуває тиск із боку Пекіна, гонконзька опозиція заявляє, що владна Комуністична партія Китаю відходить від задекларованого принципу “одна країна – дві системи”.

Liked the article?
Help us be even more cool!