ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У "Голосу Америки" змінився директор

10.12.2020, 13:02
Фото – ukrainian.voanews.com
Фото – ukrainian.voanews.com

Новим директором “Голосу Америки” (VOA) стане Роберт Рейлі, який уже обіймав цю посаду з 2001 до 2002 року. 

Про обрання 9 грудня повідомив генеральний директор Агентства США з глобальних медіа (USAGM) Майкл Пек, інформує “Голос Америки”.

“Неповторний досвід Роберта та його перевірені роками лідерські якості як державного службовця, так і просто громадянина принесуть велику користь усьому агентству. Роберт присвятив свою кар’єру просуванню національних інтересів та зовнішньої політики США. І досягнув у цьому успіху. Його повага та глибоке знання спадщини та традицій "Голосу Америки" в поєднанні з чітким розумінням статуту медіа забезпечать ефективний обмін світовим досвідом зі США”, – розповів Пек.

Роберт Рейлі після роботи для “Голосу Америки” був відомий як дипломат і письменник. Він був помічником з питань інформаційної стратегії міністра оборони США та старшим радником Міністерства інформації Іраку під час операції “Іракська свобода”. Також викладав у Коледжі з питань міжнародної безпеки Національного університету оборони. Протягом останніх п’яти років Рейлі працював директором Вестмінстерського інституту, освітньої фундації, яка фокусується на питаннях свободи віросповідання, гідності особистості та зовнішньої політики США. За всю свою кар'єру він написав низку книг, есе та статті, серед яких багато на тему державної дипломатії.

Елез Біберай, який у червні був призначений виконувачем обов'язків директора “Голосу Америки”, надіслав 8 грудня електронного листа співробітникам із повідомленням, що його час на цій посаді завершується і він бажає новому директору успіху у виконанні місії “Голосу Америки”.

У своєму електронному листі до співробітників Біберай припустив, що останні шість місяців були найскладнішим періодом у новітній історії “Голосу Америки”. Він писав, що “деякі службовці агентства не поважали правил, протоколів та процесів, які я вважав недоторканними”. Він також зазначив, що “спроби придушити журналістську незалежність “Голосу Америки” загрожують підірвати довіру до нас як до медіа”, не розкриваючи деталей.

Біберай заявив, що після прибуття нового директора “Голосу Америки”, він повернеться на свою попередню посаду. Біберай очолював відділ Євразії VOA.

Liked the article?
Help us be even more cool!