ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Генштабі заявили, що попередньо встановили особу розстріляного росіянами військового

07.03.2023, 13:18

Генеральний штаб ЗСУ повідомляє, що, за попередніми даними, загиблим, відео страти якого 6 березня поширили росіяни, є військовослужбовець 30 окремої механізованої бригади ім. князя Костянтина Острозького Оперативного командування “Північ” Сухопутних військ ЗС України Тимофій Миколайович Шадура.

Про це йдеться на сторінці Генштабу. 

“Розстріл беззбройного полоненого – цинічне й зухвале нехтування Нормами міжнародного гуманітарного права та звичаїв війни. Так вчиняють нікчемні вбивці, але не воїни. Російські окупанти вкотре засвідчили, що головною їхньою метою в Україні є лише звіряче винищення українців”, – зазначили в Генштабі.

Водночас там зауважили, що остаточну відповідь щодо причини смерті військового дадуть відповідні експертизи.

У 30 окремій механізованій бригаді ім. князя Костянтина Острозького зазначили, що Тимофій Шадура вважається зниклим безвісти з 3 лютого 2023 року, після бойових дій в районі міста Бахмут.

“Наразі тіло нашого військовослужбовця знаходиться на тимчасово окупованій території. Остаточне підтвердження щодо особи буде встановлено після повернення тіла та проведення відповідних експертиз”, – йдеться в повідомленні бригади.

Нагадаємо, 6 березня в соцмережах було оприлюднене відео розстрілу беззбройного українського військового після його слів “Слава Україні”. Де і коли було зняте відео, невідомо. 

Пізніше деякі ЗМІ почали писати, що знають ім’я військового, посилаючись на його родичів.

Генеральний прокурор України Андрій Костін повідомив, що Головне слідче управління СБУ зареєструвало кримінальне провадження за ст. 438 ч. 2 ККУ (порушення законів та звичаїв війни).

Liked the article?
Help us be even more cool!