ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У «Freedom House» побачать демократичність влади під час наступних парламентських виборів

14.06.2011, 03:59

Готовність забезпечити проведення наступних парламентських виборів в Україні відповідно до стандартів ОБСЄ буде тестом на демократичність української влади. Про це заявив сьогодні в Києві виконавчий директор міжнародної правозахисної організації «Freedom House» Девід Кремер, представляючи звіт «Б’ючи на сполох. На захист демократії в Україні»

Про це «Коментарям» повідомили у прес-службі Міжнародного фонду «Відродження», де і відбулася презентація звіту.

За словами експертів, викликає занепокоєння вплив влади на електоральне середовище такими методами, які завдають шкоди політичним перспективам незалежних та опозиційних сил і які допоможуть сконцентрувати владу в руках керівної партії й у Києві, й у регіонах.

У звіті висловлено занепокоєння щодо парламентських виборів, які призначено на листопад 2012 року. Представники «Freedom House» ключове питання вбачають у тому, якою саме буде виборча система. «Freedom House» закликає українську владу співпрацювати з Венеціанською комісією при підготовці змін до виборчого законодавства.

Експерти також застерігають українську владу від спроб обмежити свободу діяльності громадських організацій. Один із авторів звіту, виконавчий віце-президент Атлантичної Ради Деймон Вілсон підкреслив, що для того щоб відповідати міжнародним демократичним стандартам, Україна має створити сприятливе законодавче поле для роботи неурядових організацій (НУО). При цьому він висловився проти намірів влади обмежити іноземне фінансування НУО, підкресливши, що ухвалення подібної норми поставить Україну поза межі від демократичного світу. За словами Вілсона, вільна діяльність НУО є запорукою демократизації суспільства.

Крім того, як повідомляли «Коментарі», згідно представленого звіту, в Україні уповільнився розвиток демократичних процесів, але ще є шанс виправити ситуацію. Американські експерти відзначають зниження рівня демократії та формування в Україні «нездорової політичної обстановки» .

 

Liked the article?
Help us be even more cool!