ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Франції заснували Міжнародну премію імені Анни Політковської та Армана Солдіна

Фото – колаж російського видання "Новая газета"
Фото – колаж російського видання "Новая газета"

Міністерка закордонних справ Франції Катрін Колонна оголосила про заснування міжнародної премії імені Анни Політковської та Армана Солдіна, яку вручатимуть у Франції "за журналістську мужність" – репортерам, які "працюють у зонах бойових дій, кризових зонах або в умовах маневрів з дестабілізації".

Про це повідомляє російське видання "Новая газета".

Про заснування премії Колонна оголосила на щорічній конференції французьких послів, яка проходить у будівлі МЗС Франції в Парижі.

Вперше, як заявила міністерка, премію вручать у листопаді 2023 року. За даними джерел "Новой газеты", це має відбутися на Паризькому форумі світу, який цьогоріч проводиться 10–11 листопада.

Анну Політковську, журналістку "Новой газеты", вбили в під'їзді її будинку на Лісовій вулиці в Москві 7 жовтня 2006 року. Політковська у своїх матеріалах розповідала про другу російсько-чеченську війну.

Арман Солдін (Arman Soldin), журналіст AFP, висвітлював війну Росії проти України. Він загинув під час російського ракетного обстрілу 9 травня 2023 року поблизу Часового Яру на Донеччині.

Liked the article?
Help us be even more cool!