ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Франції загиблого на війні журналіста Армана Солдіна нагородили найвищим держорденом

Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Журналіста AFP Армана Солдіна, який загинув на війні в Україні, нагородили у Франції найвищим державним орденом за заслуги.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на France24.

Президент Франції Еммануель Макрон своїм указом 13 липня надав журналісту орден кавалера Почесного легіону. Це найвища державна нагорода Франції.

"Завдяки своїй силі характеру, своїй подорожі та драйву Арман Солдін втілив пристрасть вашої редакції – пристрасть доносити правду, розповідати історії та збирати свідчення. Це була пристрасть до справи: обов’язку інформувати", – написав Макрон у своєму листі, надісланому AFP у травні.

Як повідомляв ІМІ, Арман Солдін загинув від ракетного обстрілу з "Градів" поблизу Часового Яру (Донеччина), про це розповіли колеги, які стали свідками інциденту. Напад стався на околицях міста неподалік Бахмута.

Солдін та його колеги з AFP потрапили під обстріл, перебуваючи з групою українських військових. 32-річний Солдін загинув, коли ракета влучила неподалік місця, де він лежав. Решта команди не постраждала.

Французька прокуратура розпочала розслідування загибелі журналіста французької інформаційної агенції AFP Арман Солдіна.

За даними ІМІ, Арман Солдін став 57-м медійником, який загинув унаслідок російської агресії, та 10-м журналістом, убитим під час виконання професійної діяльності.

Liked the article?
Help us be even more cool!