ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Франції попри санкції був доступний російський Перший канал – "Репортери без кордонів"

У Франції до 4 березня підсанкційний російський Перший канал був доступний у пакеті SFR (Société française du radiotéléphone − Французьке радіотелефонне товариство), який продавала дочірня компанія Canal+ International.

Про це повідомляє міжнародна організація "Репортери без кордонів", яка розслідувала наявність забороненого телеканалу в пакеті SFR.

"Дешева пропаганда. До вихідних, 3 березня, інтернет-абоненти SFR усього за 7,90 євро могли продовжувати користуватися програмами Першого каналу – одного з найпопулярніших російських державних телеканалів. Останній усе ще був частиною "російського пакета" – групи російських каналів, зібраних компанією Thema, дочірньою компанією групи Canal+, що належить групі Болльоре (Bolloré group)", – зазначили в організації.

Там нагадали, що канал потрапив до списку заборонених 6 грудня 2022 року в межах дев'ятого пакета санкцій проти Росії з моменту вторгнення в Україну.

"Сфера дії цих санкцій дуже чітка. Вона охоплює "всі засоби передання та розповсюдження в межах або до держав-членів ЄС, включно з кабельним, супутниковим телебаченням, телебаченням за допомогою інтернет-протоколу, платформами, вебсайтами та застосунками", як зазначає на своєму вебсайті Європейська Рада", – зауважили "Репортери без кордонів".

В організації наголошують, що з моменту вторгнення в Україну у 2022 році "Перший канал Росія" збільшив кількість неправдивих репортажів, коментарів, що розпалюють ненависть, і виправдань війни в Україні.

Як зазначає, керівник відділу розслідувань "Репортерів без кордонів" Арно Фроже, отримавши повідомлення від Комітету Дідро – французького колективу, що сприяє вільному поширенню інформації, заснованого двома медіаекспертами, – про наявність на сайті Thema комерційних пропозицій стосовно російських телеканалів, які перебувають під санкціями, розслідувачі зв'язалися з кожним провайдером інтернет-телебачення, щоб перевірити, чи присутні вони в їхніх пакетах і чи дійсно транслюються.

Тоді як "Фрі" (Free), "Оранж" (Orange) і "Буйг" (Bouygues) припинили трансляцію "Першого каналу Росія" кілька місяців тому, SFR продовжувало пропонувати його своїм клієнтам, у чому "Репортери без кордонів" переконалися, отримавши комерційну пропозицію від служби підтримки клієнтів і від одного з передплатників цього пакета.

Старший віцепрезидент з мультикультурної дистрибуції та цифрових технологій компанії Thema Тімоті Відаль повідомив розслідувачам, що вебсайт його компанії не оновлювався. Відповідаючи 1 березня, на запитання, чому їхній клієнт SFR продовжує транслювати заборонений канал за контрактом з його компанією, він сказав, що був "здивований".

Пресслужба компанії "Альтіс Франс" (Altice France), яка є власником SFR, не відповіла на неодноразові звернення "Репортерів без кордонів". Але 4 березня канал був раптово вилучений з російського пакета, як підтвердив підписник.

Liked the article?
Help us be even more cool!