ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Франції помер актор, режисер та диктор Радіо Свобода Юліан Панич

Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

На Півдні Франції, у місті Антіб, помер актор, режисер та диктор Юліан Панич. Йому було 92 роки.

Про це повідомила російська служба Радіо Свобода.

Панич народився в Кропивницькому. З 1946 жив у Москві, закінчив Театральне училище імені Щукіна, грав в Академічному театрі драми імені Пушкіна.

У 1960-х роках Панич переїхав до Ленінграда і був актором Театру імені Ленінського комсомолу, потім працював режисером на телебаченні, а з 1968-го став одним із творців студії "Лентелефільм".

За радянських часів Панич знявся в 15 фільмах, як режисер зняв (у співавторстві з дружиною) дві повнометражні картини та один фільм-виставу. Серед його найбільших творчих успіхів – стрічки "За владу Рад", "Різні долі", "Степан Кольчугін", "Зелена карета", "Дорога додому".

Як пише "Детектор медіа", у 1972 році Панич із дружиною та сином емігрував до Ізраїлю. Згодом він був запрошений на Радіо Свобода до Мюнхена, де протягом багатьох років працював провідним диктором станції, спочатку під псевдонімом Олександр Виноградов.

Завдяки йому слухачі знайомились із забороненими в Радянському Союзі книжками "Архіпелаг ГУЛАГ", "Москва – Пєтушки" та інші. У 1980-ті роки Панич керував на Радіо Свобода програмою "Театр біля мікрофона", а в часи перебудови часто приїздив до СРСР.

Liked the article?
Help us be even more cool!