ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Франції хочуть обмежити батьків у поширенні фото дітей в інтернеті

01.03.2023, 13:24
Фото – politico.eu / iStock
Фото – politico.eu / iStock

У Франції хочуть обмежити батьків у поширенні фото дітей в інтернеті, повідомляє Politico.

Так, 28 лютого члени юридичного комітету Національної асамблеї одноголосно схвалили проєкт закону про захист прав дітей на їхні власні зображення.

“Меседж батькам полягає в тому, що їхня робота полягає в захисті конфіденційності своїх дітей”, – сказав Бруно Штудер, депутат від партії президента Еммануеля Макрона, який ініціював законопроєкт. 

“У середньому діти мають 1300 своїх фотографій, які циркулюють у соціальних мережах до 13 років, перш ніж їм навіть дозволять мати обліковий запис”, – додав він.

У пояснювальній записці до законопроєкту зазначено, що розміщення фотографій своїх дітей в інтернеті становить один з головних ризиків для їхньої конфіденційності.

Згідно зі звітами Національного центру для зниклих безвісти та експлуатованих дітей, половину фотографій, якими поділилися сексуальні злочинці над дітьми, спочатку опублікували батьки в соціальних мережах.

Ухвалений 28 лютого законопроєкт передбачає, що до юридичних обов'язків батьків належить захист приватного життя їхніх дітей. Відповідальність за захист приватності дитини покладається на обох батьків, а “участь самої дитини... визначається її віком та рівнем зрілості”.

У разі незгоди між батьками суддя може заборонити одному з них публікувати або ділитися фотографіями дитини без дозволу іншого. А в крайніх випадках батьки можуть втратити батьківські права на зображення своїх дітей, “якщо поширення зображення дитини обома батьками серйозно зачіпає гідність або моральну цілісність дитини”.

Законопроєкт ще мають схвалити палати сенату, перш ніж він стане законом.

Liked the article?
Help us be even more cool!