ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Франції ухвалили закони проти фейкових новин

21.11.2018, 11:28
Фото - dw

20 листопада Національні збори Франції ухвалили два законопроекти проти поширення фейкових новин, повідомляє DW.

Депутати значною більшістю голосів затвердили закони, за допомогою яких президент Франції Еммануель Макрон сподівається запобігти поширенню чуток і фальшивих звісток під час передвиборчих кампаній.

Відповідно до затверджених законів, партії або кандидати отримують можливість за прискореною юридичною процедурою діяти проти публічно поширюваних помилкових відомостей протягом трьох місяців перед загальнонаціональними виборами. Крім того, соцмережа Facebook і сервіс мікроблогів Twitter повинні стати більш відкритими щодо контенту, який поширюється за плату.

За словами Макрона, він хоче захистити “демократичне життя” у Франції від фейкових новин. Раніше він звинувачував такі російські медіа, як телеканал Russia Today (RT) і агентство Sputnik, у цілеспрямованому поширенні спекулятивної інформації про нього в період передвиборчої кампанії. Це робилося з метою вплинути на французькі вибори, подібно до того, як це робилося в США, вважає Макрон.

Тим часом законопроекти викликали велику дискусію і раніше жорстко критикувались, у тому числі з боку журналістських об'єднань. На думку критиків, за допомогою нових законів Макрон прагне взяти під контроль небажану для нього інформацію, ввести цензуру і обмежити свободу слова для громадян і ЗМІ.

Як повідомляв ІМІ, під час виборчої кампанії у Франції штаб Макрона відмовив в акредитації російським каналам Sputnik і Russia Today через поширення пропаганди і брехні.

Liked the article?
Help us be even more cool!