ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Франції намагалися обшукати редакцію Mediapart через матеріал про екс-помічника Макрона

05.02.2019, 11:37
Редакція Mediapart. Фото - politico.eu

У Парижі (Франція) правоохоронці спробували провести обшуки в редакції Mediapart після нових публікацій у справі Александра Беналла, колишнього радника Еммануеля Макрона. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Politico.

Паризька прокуратура намагалася обшукати офіс редакції з кількома співробітниками поліції 4 лютого вранці, але журналісти їх не пустили, пославшись на відсутність дозволу на обшук від судді.

Минулого тижня Mediapart опублікував витяги з розмови, зокрема з Беналла, який був усунений з посади в органах безпеки в липні через напад на демонстранта під час вуличної акції протесту. Проти Беналла також відкрили розслідування за звинуваченням у тому, що він неправильно використовував дипломатичний паспорт.

У записах людина, ідентифікована як Беналла, розмовляє з колишнім співробітником партії Макрона і вихваляється підтримкою французького президента й одного з його помічників у розпал скандалу.

Скандал з Беналла спалахнув в уряді Макрона влітку минулого року. Поява відеозапису про напад на мітингу призвела до численних звільнень у Єлисейському палаці, парламентського розслідування та голосування щодо довіри до уряду.

Хоча Макрон узяв на себе відповідальність за інцидент, він також жорстоко критикував ЗМІ за висвітлення справи.

Liked the article?
Help us be even more cool!