ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Фінляндії звільнили працівників організації, яка сприяла "порозумінню" з Росією

Товариство “Фінляндія-Росія”, яке існує ще з часів Радянського Союзу та проголошує своєю місією сприяння взаєморозумінню між Москвою та Гельсінкі, заявило про скорочення своїх чотирьох співробітників через відсутність фінансування.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на товариство.

Рішення скоротити персонал товариство ухвалило після заяви міністерки науки і культури країни Сарі Мультала. Згідно з нею у 2024 році організація не отримуватиме державної субсидії.

Товариство вважає, що таке рішення “ґрунтується на непорозуміннях” щодо його роботи, і підкреслює, що звільнення співробітників означає не припинення діяльності, а “підготовку до екстремальної ситуації, в якій фінансові перспективи не зміняться на краще”.

“Ми маємо намір подати заявку на отримання державної субсидії на розвиток Товариства, оскільки правила та поточна діяльність клубу також цілком відповідають оновленим умовам отримання державної субсидії”, – зазначили в товаристві.

Товариство “Фінляндія-Росія” – неурядова організація, яка позиціює себе як експертна установа у взаємодії з російським громадянським суспільством.

У 2022 році воно відкрито засудило повномасштабне вторгнення Росії в Україну, а згодом російське МЗС офіційно припинило співпрацю з товариством через його “антиросійську позицію”.

Нагадаємо, опитування Фінського форуму бізнесу та політики (EVA), яке тривало з 15 до 27 вересня 2023 року показало, що з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну ставлення жителів Фінляндії до самої РФ, а також до росіян різко погіршилось.

Liked the article?
Help us be even more cool!