ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Фейсбуку шахраї почали ламати сторінки українських громадських організацій

18.02.2019, 11:32

Громадська організація “Лабораторія цифрової безпеки” повідомляє про новий фішинг, за допомогою якого намагаються зламати Facebook-сторінки українських громадських організацій. Про це повідомляється на сторінці організації у Фейсбуку.

За інформацією “Лабораторії цифрової безпеки”, шахраї перепощують на свою сторінку “Facəbook Pəge” логотип організації з повідомленням, що акаунт буде заблоковано і потрібно терміново його підтвердити за цим лінком.

Такі сповіщення вже отримали громадські організації – Центр інформації про права людини, NGO Centre UA, Антикорупційна ініціатива ЄС, SocialBoost, EuProstir та інші, зокрема і "Цифролаба".

“Ми повідомили про сторінку, з якої поширювався фішинговий лінк, Facebook, і найближчим часом вона перестане працювати”, – повідомляє "Цифролаба".

Також організація закликає завжди уважно дивитися, куди просять вводити паролі від важливих акаунтів, і нагадує про обов’язкову двофакторну авторизацію.

“Якщо хвилюєтесь, що могли ввести свій пароль на такому сайті, – зайдіть сюди і вийдіть з усіх невідомих сесій https://www.facebook.com/settings…, а після цього змініть пароль https://www.facebook.com/settings…”  – йдеться в повідомленні.

Голова ГО “Лабораторія цифрової безпеки” Ірина Чулівська в коментарі ІМІ зазначила, що цей вид фішингу спрямований на український сегмент Facebook, переважно – сторінки громадських організацій.

“Фішинг – це простий, дешевий і досить ефективний спосіб зламу онлайн-акаунтів. Останнім часом він особливо поширений на Facebook – як через розсилку в приватні повідомлення, так і в коментарі чи перепости дописів.

Ми переглянули сторінку зловмисників, і було видно, що цей фішинг направлений на український сегмент Facebook, в основному – сторінки громадських організацій. На щастя, нам вдалося дуже швидко виявити атаку, зокрема й тому, що сторінка нашої організації була однією з цілей. Ми попередили ГО, і, наскільки нам відомо, ніхто не встиг стати жертвою цього шахрайства. Станом на зараз Facebook уже заблокував шахраїв і перевіряє, чи не встигли вони зламати когось”, – розповіла Ірина Чулівська.

На фото приклад зламу сторінки. Фото Фейсбук "Лабораторії цифрової безпеки"

Світлина від Лабораторія цифрової безпеки.Світлина від Лабораторія цифрової безпеки.Світлина від Лабораторія цифрової безпеки.
Liked the article?
Help us be even more cool!