ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Facebook знайшли десятки расистських груп і сторінок

11.08.2022, 15:48

Facebook уже давно забороняє контент, який згадує білий націоналізм. Але на сайті все ще є безліч груп ненависті. Про це повідомляє MediaSapiens із посиланням на The Washington Post.

У новому звіті Tech Transparency Project, некомерційної організації, яка працює над технологіями, виявлено 119 сторінок у Facebook і 20 груп у Facebook, пов’язаних з організаціями, що просувають перевагу білої раси. Згідно з дослідженням, із 226 груп, позначених у списку небезпечних організацій і осіб Facebook як організації, що виступають за перевагу білої раси, понад третину присутні на платформі. У звіті також зазначається, що Facebook продовжує розміщувати рекламу в пошуках контенту, присвяченого перевазі білої раси, наприклад за фразами "ку-клукс-клан" або "американські скінхеди".

Отримані дані демонструють легкість, з якою групи фанатиків можуть уникнути систем виявлення Facebook усупереч багаторічній забороні компанії на пости, які атакують людей на основі їхньої раси, релігії, сексуальної орієнтації та інших характеристик.

"Люди, які створюють цей вміст, стали дуже підкованими в техніці, тож вони знають про наявні лазівки та використовують це, щоб продовжувати публікувати вміст", – сказала Ліббі Хемфілл, доцент Мічиганського університету.

Протягом багатьох років Facebook стикався з критикою з боку активістів громадянських прав, політиків і науковців, що він не робить досить для боротьби з расизмом і дискримінаційним контентом на своїй платформі.

Після чергової критики Facebook заявив, що проводить комплексну перевірку своїх систем, щоб переконатися, що реклама більше не відбивається в результатах пошуку, пов’язаних із забороненими організаціями.

Liked the article?
Help us be even more cool!