ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Facebook та Instagram обмежать доступ підлітків до шкідливого контенту

10.01.2024, 14:33

У соціальних мережах Facebook та Instagram від підлітків більше приховуватимуть шкідливий контент. Про це повідомила компанія Meta.

Як повідомила компанія, профілі підлітків у цих соцмережах автоматично матимуть найсуворіші налаштування щодо фільтрації контенту. Зокрема, йдеться про дописи, що стосуються самогубства, самопошкоджень і розладів харчової поведінки. Ці налаштування вже застосовуються для підлітків, які створюють нові акаунти в цих соцмережах, але тепер це правило буде розширене також на підлітків, які вже користуються соцмережами.

“Ми вже намагаємося не рекомендувати подібний контент у рубриках Reels і Explore, але нові зміни означатимуть, що підлітки не бачитимуть його й у стрічці та сторіс, навіть якщо його публікуватиме хтось, на кого вони підписані”, – зазначає Meta.

Компанія зауважує, що дозволяє користувачам обговорювати власну боротьбу із самогубством, самопошкодженням і харчовими розладами, але соцмережі не рекомендуватимуть цей контент іншим користувачам. Тепер, коли користувачі вводитимуть такі пошукові запити, соцмережі приховуватимуть результати й натомість спрямовуватимуть користувачів до ресурсів допомоги.

Крім того, підлітки отримуватимуть від соцмереж сповіщення, щоб заохотити їх в один клік оновити свої налаштування й перейти в приватніший режим. Якщо підліток обере “Ввімкнути рекомендовані налаштування”, соцмережі автоматично змінять його чи її налаштування, обмеживши коло тих, хто може поширювати їхній контент, згадувати їх у дописах чи додавати їхній контент до Reels. Також соцмережі зроблять приватне листування з підлітками доступним лише для їхніх підписників та допоможуть приховати образливі коментарі.

Марія Ігнатьєва, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!