ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Facebook створили фейкову сторінку "Міністерства соціальної політики"

29.06.2022, 10:37

У Facebook створили фейкову сторінку “Міністерства соціальної політики”, повідомляє проєкт “НотаЄнота” та закликає поскаржитися на неї.

“Створили 21 червня, підписників - сотня. Поки не розганяли. На аватарці - логотип Мінсоцполітики. Тон публікацій - від імені Мінсоцполітики. На сторінці поки два пости: один - про права літніх людей під час війни, інший - про реабілітацію дітей з інвалідністю у Чернівцях з рекламою конкретного закладу”, - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що обидва матеріали скопійовані зі сторінки справжнього Міністерства соціальної політики від 15 та 16 червня. З тими ж зображеннями та розділовими знаками. 

Фейкову сторінку мали запускати раніше, оскільки в одному з текстів, опублікованому 21 червня, йдеться: “Сьогодні день захисту прав літніх людей», а цей день відзначають 15 червня. Так само у цьому ж тексті “111 день війни”, але 21 червня був 118 день війни. 

“Ми не знаємо, хто автор цієї сторінки. Зазвичай зловмисники діють за однією і тією ж схемою: створюють фейкову сторінку, наповнюють її матеріалами, ідентичними до оригінальної сторінки, “набивають” підписників, створюють ілюзії дискусій та обговорень в коментарях. А далі - вкидають ворожі наративи та фейки. Ми поскаржилися на цю сторінку. Поскаржтеся і ви. Бачитимете подібні - будь ласка, надсилайте нам”, - йдеться у повідомленні.

Liked the article?
Help us be even more cool!