ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Facebook активізувалися шахраї, які спекулюють на темі "грошових виплат", – Держспецзв'язку

31.08.2022, 12:52
Фото – Держспецзв'язку
Фото – Держспецзв'язку

У соціальній мережі Facebook зросла кількість шахрайських сторінок, які використовують тематику грошових компенсацій та фінансової допомоги від ООН, Європейського суду з прав людини, Товариства Червоного Хреста тощо. 

Про це попереджає Урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA, яка діє при Держспецзв'язку.

Шахраї обіцяють виплати “за кошт конфіскованих активів рф”, посилаються на нечинні рішення різних органів влади України. 

В оголошеннях пропонують перейти за посиланням, яке веде на фішингову сторінку так званого “Єдиного Компенсаційного Центру Повернення Невиплачених Грошових Коштів”. На цьому сайті користувачам пропонують отримати виплату за умови надання персональної інформації та здійснення додаткового платежу. Як результат, дані банківської картки будуть скомпрометовані.

Держспецзв'язку закликає довіряти інформації тільки з офіційних сайтів держорганів – надто коли йдеться про якісь виплати. “Перевіряйте дані. За потреби уточніть телефоном або під час особистого візиту”, – зазначає служба.

Ніколи не вводьте реквізитів платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах. Якщо дані платіжної картки помилково введено на шахрайському вебсайті, Держспецзв'язку радить негайно заблокувати картку за допомогою мобільного застосунку, гарячої лінії банку або через інтернет-банкінг.

Перелік шахрайських сторінок розміщено на сайті Урядової команди реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA, яка діє при Держспецзв'язку.

Liked the article?
Help us be even more cool!