ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У ЄС засудили залякування журналістів самопроголошеною "владою" Донбасу

04.07.2014, 12:03

Європейський Союз в черговий раз висловлює глибоку стурбованість насильством на сході України внаслідок дій незаконних збройних формувань, а також впливом цього насильства на свободу преси і свободу слова. Про це йдеться в заяві прес-секретаря Верховного представника ЄС з питань спільної зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон.

“Ми суворо засуджуємо залякування журналістів самопроголошеною "владою" у Донецькій і Луганській областях, включаючи фізичні погрози і захоплення в заручники, як це зазначається представником ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дунею Міятович", - йдеться в заяві Кетрін Ештон.

"Ми шкодуємо про інцидент, в якому два російських журналіста отримали поранення у вівторок, всього через кілька днів після загибелі російського журналіста Анатолія Кляна, що демонструє серйозність ситуації у східній Україні", - підкреслив прес-секретар Верховного представника ЄС.

У заяві також нагадується про недавнє захоплення двох українських журналістів проросійськими сепаратистами в Луганській області.

"Безпека журналістів - фундаментальний оплот права на свободу ЗМІ, яке ми закликаємо поважати всі сторони. Ми також закликаємо до незалежного розслідування всіх недавніх повідомлень про випадки порушення прав журналістів", - написано в заяві.

Liked the article?
Help us be even more cool!