ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У ЄС вважають цензурою таблоїдизацію українських новин

28.03.2012, 05:08
Президент Європарламенту Мартін Шульц та єврокомісар з питань розширення та Європейської політики сусідства в Європейській Комісії Штефан Фюле вважають цензурою таблоїдизацію новинного контенту українських ЗМІ. Про це йдеться в інтерв’ю президента УНІАН і секретаря НСЖУ Олега Наливайка, що розміщено на “Телекритиці”.

Наливайко розповів, що нещодавно делегація НСЖУ на запрошення Ради Європи відвідала Страсбург і Брюссель. Члени делегації НСЖУ зустрілись зі Штефаном Фюле, з Мартіном Шульцем, членом Європарламенту Мареком Сівцем, секретарем Венеціанської комісії Томасом Маркертом, генеральним секретарем Міжнародної федерації журналістів (МФЖ) Бентом Коста, генеральним секретарем Європейської федерації журналістів (ЄФЖ) Стефаном Пирсом та іншими.

“Ця поїздка дозволила нам встановити, як кажуть, прямий зв'язок із офісом Євросоюзу, Ради Європи, Міжнародної федерації журналістів з питань захисту свободи слова, ситуацією зі ЗМІ. Ми були першою українською делегацією, яку прийняв президент Європарламенту Мартін Шульц, мали тривалу щиру (з обох боків) ґрунтовну розмову з єврокомісаром Штефаном Фюле. Брюссель і Страсбург дуже серйозно стурбовані так званою таблоїдизацією новинного контенту ЗМІ. Вони вважають, що це є новим видом цензури”, - розказав Наливайко.

“Головна мета поїздки - порівняти основні підходи в питаннях свободи слова, почути оцінки подій в Україні з боку Ради Європи і Єврокомісії. Було дуже багато оффрекордз-зустрічей, під час яких ми мали можливість довести до керівників і Ради Європи, і Єврокомісії ситуацію з медіа і свободою слова в Україні. Дуже багато питань було пов'язано з політичною ситуацією в Україні, особливо в плані підготовки до виборів і в плані гучних судових процесів. Представників Ради Європи дуже цікавило, як розвиваються медіа в регіонах”, - зазначив Наливайко.
Liked the article?
Help us be even more cool!