ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У ЄС наполягли на перегляді змін до закону про е-декларування

28.04.2017, 17:34

У Європейському Союзі наголосили на необхідності перегляду Верховною Радою прийнятих поправок до закону про електронне декларування, зокрема тих, які стосуються необхідності декларування антикорупційними активістами. Про це повідомили в представництві ЄС в Україні, повідомляє Тиждень.

"Ми дуже стурбовані новими поправками в закон про електронне декларування. Ми вважаємо важливим збереження системи електронного декларування для державних службовців. Таким чином, парламент повинен якнайшвидше переглянути ці поправки до закону", - наголосили в представництві.

У ЄС наголошують, що вимоги щодо забезпечення прозорості діяльності громадських організацій повинні відповідати передового міжнародного досвіду, і висловили намір поділитися європейським досвідом у цій сфері.

"Заклики до посилення прозорості в недержавному секторі цілком зрозумілі. Однак це питання має розглядатися окремо", - йдеться в повідомленні.

У диппредставництві також відзначили значний прогрес України в сфері боротьби з корупцією, зокрема створення профільних органів, які успішно працюють, і впровадження е-декларування.

Як повідомляв ІМІ, 30 березня в Україні набув чинності закон про внесення зміни до статті 3 Закону України “Про запобігання корупції”, згідно з яким члени антикорупційних громадських організацій зобов'язані подавати електронні декларації.

27 березня Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення зміни до статті 3 Закону України “Про запобігання корупції”, згідно з яким члени антикорупційних громадських організацій зобов'язані подавати електронні декларації.

27 березня Президент Петро Порошенко повідомив представникам громадських організацій, з якими провів зустріч, що планує підписати закон про внесення змін до е-декларування, але хоче створити робочу групу, яка перегляне суперечливі правки до нього.

27 березня міжнародна правозахисна організація Freedom House заявила, що підписаний закон про внесення зміни до статті 3 Закону України “Про запобігання корупції” щодо подання е-декларацій представниками громадських об'єднань збільшує контроль влади за цими організаціями і дає можливість політикам помститися їм.

31 березня міжнародний фонд “Відродження” заявив, що готовий взяти участь у діяльності робочої групи, запропонованої Президентом України, яка б усунула недоліки у законопроекті №6172 “Про внесення зміни до  статті 3 Закону України  “Про запобігання корупції”, згідно з яким члени антикорупційних громадських організацій зобов'язані подавати електронні декларації.

5 квітня міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch заявила, що останні законодавчі зміни, які вимагають від антикорупційних активістів і журналістів декларувати свої доходи, можуть бути використані для покарання журналістів-розслідувачів і їхніх колег у боротьбі з корупцією.

Liked the article?
Help us be even more cool!