ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Єревані під час розгону опозиції були побиті журналісти "Радіо Свобода"

01.08.2016, 10:15

Три журналісти вірменської служби "Радіо Свобода", які висвітлювали зіткнення між поліцією і демонстрантами біля захопленої озброєною групою будівлі патрульно-постової служби в Еребуні, піддалися нападу з боку великої групи людей у цивільному, озброєних палицями і металевими прутами. Про це йдеться в заяві директора корпорації "Радіо Вільна Європа/Свобода" Томаса Кента, опублікованій на сайті вірменської служби, інформує 112.ua.

Як повідомлялося, в результаті розгону демонстрації біля захопленого озброєною групою полку патрульно-постової служби кілька десятків людей, в тому числі місцеві жителі, постраждали, в основному, в результаті застосованих поліцією спецзасобів. За останніми даними, в лікарні Єревана доставлені 60 осіб. Учасники акції висловлювали підтримку озброєній групі, яка вимагає відставки влади.

Нагадаємо, група озброєних прихильників заарештованого радикального опозиціонера Жирайра Сефіляна (керівника руху "Установчий парламент") 17 липня захопила полк ППС в Єревані. Під час нападу загинув полковник Артур Ваноян, з різними пораненнями були госпіталізовані шестеро - п'ять поліцейських і один з нападників. Загарбники зажадали звільнити Сефіляна, заарештованого близько місяця тому за підозрою в незаконному зберіганні зброї групою осіб.

23 липня стало відомо про звільнення нападниками всіх заручників. Останніми звільнили заступника голови поліції Вірменії генерал-майора Вардана Єгіазаряна і заступника начальника поліції Єревана полковника Валерія Осипяна. У той же час загарбники відмовилися скласти зброю і продовжують утримувати будівлю поліції.

"Ці люди, які з вигляду були офіцерами поліції, чітко усвідомлювали, що нападають на журналістів. "Радіостанція Вільна Європа/Свобода" обурена нападом на журналістів, які виконують свої професійні обов'язки. Ми очікуємо, що влада Вірменії віддасть під суд нападників і захистить репортерів, які здійснюють свою законну роботу", - сказано в заяві.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!