ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Донецьку на акції щодо захисту скверу від будівництва невідомий напав на журналіста

09.06.2012, 04:32
9 червня 2012 року у Донецьку під час проведення громадських слухань щодо збереження скверу невідомий вирвав з рук журналіста і блогера Павла Колесника смартфон. Про це виданню "Новости Донбасса" повідомив адвокат Дмитро Коробко.

"Це відбулося в той момент, коли Павло розмовляв з одним із захисників скверу ім. Калініна, який критикував ідею будівництва храму. Раптово підійшов невідомий в цивільному, після короткочасної словесної перепалки, він вихопив з рук телефон, також він намагався відібрати фотоапарат. На заклики про допомогу підійшли співробітники міліції, що знаходилися неподалік, і стали з'ясовувати в чому справа. Зараз Колеснику повернули мобільний телефон, за даним фактом він написав заяву співробітникам міліції ", - повідомив адвокат.

Сьогодні в Донецьку в сквері ім. Калініна по пр. Павших Комунарів відбулись громадські слухання на тему: «Збереження кордонів скверу ім. Калініна по пр. Павших Комунарів в межах, затверджених рішенням міської ради від 28.08.96 № 91, і про доцільність будівництва на території скверу культових споруд».

Під час слухань прихильники будівництва храму проявляли агресію, називали опонентів "сектантами". Безпеку учасників мітингу з боку православних парафіян забезпечували люди у формі козаків і в камуфляжі. Деякі з них прийшли на мітинг з батогами.

Нагадаємо, 14 квітня понад 100 жителів Донецька зі своїми дітьми взяли участь у мітингу проти будівництва храму православної церкви Московського патріархату в сквері біля будівлі шахтобудівної компанії «Донецькшахтопроходка» Калінінського району міста.

Сквер розташований в промисловій зоні міста. Місцеві жителі заявляють, що їхнім дітям ніде гуляти, окрім як в цьому сквері і на шкільному майданчику неподалік. Раніше тут вже проходили конфлікти місцевих жителів з потенційними забудовниками скверу. Зокрема, в сквері хотіли побудувати один з мережевих супермаркетів.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!