ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Донецьку журналіста не пустили у собор на різдвяну службу, бо це "приватна власність самого Владики"

08.01.2013, 10:23

6 січня 2013 року кореспондента інтернет-видання "Новости Донбасса" не пустили в Свято-Преображенський кафедральний собор Донецька, щоб зробити фоторепортаж про Різдвяне богослужіння, повідомляє видання.

Інцидент стався близько 23:45. Біля центрального входу в собор стояли двоє чоловіків, один з яких був у камуфляжній формі. Вони представилися "охоронцями єпархії" і відмовилися пропускати кореспондента всередину, коли помітили у нього фотоапарат.

Журналіст пред'явив охоронцям своє посвідчення, але це не допомогло йому потрапити в собор.

Свою відмову пропускати представників ЗМІ охоронці мотивували тим, що Свято-Преображенський собор є приватною власністю "самого Владики", зазначає видання.

Також охоронці сказали, що прес-секретар Донецької єпархії Української православної церкви Московського патріархату Георгій Гуляєв особисто заборонив пускати пресу на територію собору.

За їх словами, виняток становлять лише ті журналісти, які отримали благословення у Владики, а також є «лояльними до православної віри» і потім не напишуть те, що «не сподобається владі».

Як зазначає видання, у попередні роки журналістів на богослужіння в головний собор міста пропускали безперешкодно. Як правило, у Святвечір на богослужіння в Свято-Преображенський кафедральний собор Донецька приходять перші керівники області та міста.

У коментарі виданню Георгій Гуляєв заявив, що всі журналісти безперешкодно можуть відвідувати Різдвяне богослужіння і він ніяких заборон не вводив. «Зазвичай у нас ніяких немає перешкод та конфліктів, - сказав він. - Я буду розбиратися, швидше за все, охоронець просто перестарався».

«Я жалкую, що в даному випадку охоронець храму, виходячи з як йому може здавалося, самих благих намірів, не зрозумів журналіста. Зазвичай я, як прес-секретар, створюю всі умови для того, щоб люди, які хочуть потрапити на службу і донести людям інформацію, могли це зробити. У нас немає ніякої абсолютного заборони або спецдозволів», - запевнив Гуляєв.

Liked the article?
Help us be even more cool!