ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Донецьку іноземного журналіста не пустили на прес-конференцію губернатора

03.02.2014, 16:41

3 лютого журналіст видання de Volkscrant (Голландія) Ян Ханін не зміг потрапити на прес-конференцію голови Донецької обласної державної адміністрації Андрія Шишацького, бо не пройшов процедуру акредитації. Про це повідомив керівник прес-служби управління інформаційної політики та з питань преси Донецької ОДА Ілля Суздалев, повідомляють “Новости Донбасса”.

"Всі заходи проходять для тих журналістів, хто акредитований при адміністрації. Як прийшов за годину до прес-конференції, а адже треба розуміти, що це за людина, звідки він, а головна умова - чи акредитований. Ми йому запропонували висловити у письмовій формі, так як він іноземний журналіст, хоча і для наших є така ж вимога. Я так розумію, що він спочатку хотів поспілкуватися з губернатором, ми запропонували йому механізм - підготувати запит. Але у нього не було мети потрапити на прес-конференцію. Він йшов на прес-конференцію, мета була - інтерв'ю з губернатором", - повідомив Суздалев.

Разом з тим, сам Ханін повідомив, що мав намір пройти на прес-конференцію. З ним був журналіст Денис Казанський, який також підтвердив, що вони збиралися на прес-конференцію. Ханін надав Суздалеву свою прес-карту, але отримав відмову.

Суздалев додав, що "іноземні канали не реєструвалися на заходи Донецької обласної державної адміністрації". Однак, пишуть “Новости Донбасса”, судячи з сюжетів, які доступні в Youtube, ці канали працювали в будівлі адміністрації без відповідної акредитації та додаткових дозволів, незважаючи на те, що журналісти цих каналів, також як і Ханін, є іноземцями.

Фото - "Новости Донбасса"

Liked the article?
Help us be even more cool!