ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Дніпропетровську суддя заборонила журналісту зйомку, на яку не потрібен дозвіл

18.05.2016, 12:25

17 травня у Господарському суді Дніпропетровської області суддя Валентина Петрова заборонила кореспонденту газети “Лица” Антону Філіппову проводити фото- та відеозйомку на фотокамеру під час судового засідання. Про це журналіст повідомив представниці ІМІ в Дніпропетровській області.

Філіппов був присутній на вирішенні спору щодо приміщення Дніпропетровського художнього салону.

Спершу він проводив фотозйомку, після чого суддя зробила йому зауваження. Суддя  зауважувала, що не з'ясована думка сторін процесу щодо зйомки, проте не стала її з'ясовувати. Тоді журналіст почав фіксувати процес на відео, аби уникнути клацання затвору. За словами Антона, камеру він тримав не ховаючи, тому одразу отримав чергове зауваження.

“Суддя була проти зйомки в залі суду без будь-яких на те офіційних пояснень. Після того, як вона двічі зробила мені зауваження, мені довелося підкоритися її “проханню”, аби не перешкоджати розгляду справи. Мої пояснення вона вирішила не слухати”, - повідомив журналіст.

Як відомо, за законом “Про судоустрій та статус суддів” в господарському процесі зйомка та аудіофіксація портативними засобами дозволяється без згоди суду.

Liked the article?
Help us be even more cool!