ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Дніпропетровську Фонд соцстраху подав до суду на журналістку Ольгу Юдіну за наклеп

27.02.2015, 20:56

Дніпропетровське обласне відділення Фонду соціального страхування подало на журналістку Ольгу Юдіну позов за наклеп, повідомляє 9 канал.

Позивач стверджує, що у статті-розслідуванні за листопад журналістка написала неправдиву інформацію про їхній фонд. Начебто структура продає путівки до дитячих таборів, наварюючи на цьому мінімум тисячу гривень, безпосередньо через фірми-посередники.

Відповідач Ольга Юдіна каже, що до суду позивач надав цитати з її статті, у яких вбачає наклеп та попрохав спростувати. Але журналістка із позовом не згодна. Каже: усі докази того, що фонд насправді веде нечесну гру — має. До того ж і в ауді-форматі, що підтверджує кожне слово із опублікованого матеріалу.

“Вони наводять кілька цитат з мого розслідування, просять їх спростувати, розповідають, що журналіст абсолютно не знайомий з законодавством. Разом з тим, в обґрунтуваннях своїх вимог призводять ті цитати, які, на мій погляд, неможливо стикуються з тим, що я писала. Я посилалася на одну статтю, вони на іншу. Власне, написали сьогодні заперечення на позов, розібравши всі їхні вимоги до нас, пояснили свою позицію. Подивимося, що з цього приводу скаже суд. Ми сподіваємося на об'єктивний розгляд справи”, - зазначила Юдіна.

“Ви розумієте, що до суду я нічого не можу говорити. Ви чули одну сторону. Я поки не можу висловити нашу позицію”, - зазначила представник позивача Лариса Брага.

Вона підтвердила, що журналістські матеріали надали якийсь вплив на ділову репутацію фонду.

Як повідомляв ІМІ, Дніпропетровський окружний адміністративний суд зобов’язав Дніпропетровське відділення Фонду соцстрахування надати публічну інформацію, яку запитувала журналістка-розслідувачка Ольга Юдіна.

Ольга Юдіна провела розслідування щодо зловживань на оздоровленні дітей Фондом соціального страхування. Проте на її запити щодо конкурсних пропозиції, аналіз яких міг би доповнити розслідування, Фонд інформацію не надав.

27 листопада 2014 року редакція газети «Горожанин», де працює Юдіна, подала позов з вимогою надати цю публічну інформацію. Провадження велося у закритому режимі, рішення ухвалене 12 січня 2015 року, журналістка отримала його тільки 4 лютого 2015 року.

«Все, що ми просили по інформації, – все задовольнили. Інформацію Фонд мав би надати протягом п’яти днів. Але в кінці постанови вказано, що рішення не набуло законної сили. Це значить – подана апеляція відповідачем. Але повістка мені поки не приходила. Будемо боротися», - повідомила Юдіна.

У провадженні Дніпропетровського адмінсуду перебуває ще один позов газети «Горожанин» - щодо ненадання посадовцями Дніпропетровського фонду соцстрахування копій декларацій про доходи. Їх Юдіна також запрошувала в ході підготовки розслідування.

Після виходу матеріалу Ольги Юдіної ГПУ, Антимонопольний комітет та Рахункова палата взялися за перевірку фактів зловживань, викладених у статті.

Liked the article?
Help us be even more cool!