ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Дніпрі журналістів не впустили на зустріч Вілкула з виборцями

25.02.2019, 10:16
Фото - oporaua.org

У Дніпрі 23 лютого одного з журналістів не пустили на зустріч кандидата в Президенти України Олександра Вілкула з виборцями, а іншого вивели із залу. Про це повідомляється на сайті Громадянської мережі "ОПОРА", спостерігачі якої стали свідками інциденту.

Зокрема, невідомі особи не пустили на зустріч кандидата з виборцями в палаці культури “Металург” кореспондента видання “Дніпроград” Антона Мороза. Журналіст показував своє посвідчення, однак йому відповідали: “Вхід за запрошеннями, місць у залі немає”. Як зазначає ОПОРА, разом з журналістом не пустили їхніх спостерігачів, які зафіксували цей інцидент. Натомість у цей же час інші журналісти могли вільно працювати на заході.

Крім того, спостерігачі мережі стали свідками, як охорона виводила з зали журналіста видання “Слава нації” Олега Черненка. За його словами, йому заборонили знімати захід. Журналіст викликав поліцію за номером 102, але відмовився писати заяву та залишив будівлю.

Журналіст “Дніпрограду” Антон Мороз звернувся до слідчого Індустріального відділення поліції з заявою про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого статтею 171 Кримінального кодексу України “Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”, та попросив встановити особи охоронців.

Також ОПОРА зазначає, що перед початком зустрічі навколо будівлі була велика кількість поліцейських. Ззовні та всередині перебували представники спецпідрозділу “ТОР” у повному обмундируванні. Поблизу будівлі також перебували групи людей спортивної статури. У частини з них були приховані обличчя під маскою. Вхід до будівлі охороняли як невідомі особи без розпізнавальних знаків, так і поліцейські.

В коментарі представниці ІМІ у Дніпропетровській області Антон Мороз розповів, що у поліції його запевнили, що вивчать всі надані ним матеріали.

“Слідчий Індустріального відділку поліції прийняв у мене заяву, зайшов усередину приміщення аби встановити особу охоронця, який нам перешкоджав, і після цього ми його не бачили. Він сказав зателефонувати у відділок пізніше, я телефонував, але там ніхто не відповідав, я говорив з начальник відділку, він сказав зв'язатися із його заступником, заступник призначив мені зустріч сьогодні об 11 годині у відділку, я приїхав, але його не було, тому я звернувся до начальника. Начальник відділку (підполковник поліції Руслан Іванович Панчишин - ред.) запевнив, що вони вивчать всі матеріали, відео, що я їм передав, і будуть притягати до відповідальності осіб на відео. Щодо ЄРДР він нічого мені не повідомив, сказав детальніше повідомить завтра чи післязавтра”, - розповів журналіст.

Як повідомляв ІМІ, 22 лютого телеканал “Прямий” повідомив, що їхню знімальну групу спершу не акредитували, а згодом не пустили на прес-конференцію кандидатки в президенти, лідерки “Батьківщини” Юлії Тимошенко.

22 лютого на прес-конференцію Юлії Тимошенко також не пустили знімальну групу 5 телеканалу.

Liked the article?
Help us be even more cool!