ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Дніпрі журналістам "Інформатора" обстріляли квадрокоптер

20.04.2018, 16:04
Фото - скріншот з відео "Інформатора"

16 квітня у Дніпрі журналістам порталу “Інформатор” охоронці Дніпропетровського м’ясокомбінату обстріляли квадрокоптер, а також погрожували фізичною розправою та штовхали оператора квадрокоптера. Про це повідомила 19 квітня на прес-конференції заступниця редактора порталу Анастасія Золотарьова.

“16 квітня наші журналісти, наша знімальна група, відправились на покинутий завод, щоб зняти його тлінну красу, оскільки у нас є проект, де ми показуємо різні покинуті території нашого міста. Це якраз був той випадок, коли ми хотіли познімати, що залишилось від колишнього заводу “Дніпровський м’ясокомбінат”, який у 2013 році розформували”, - розповіла журналістка.

Проте, коли знімальна група приїхала і розпочала зйомку, заявились охоронці і заборонили її вести.

“Однак, коли ми туди приїхали і розпочали зйомку, неочікувано з’явились охоронці цієї території і у вкрай грубій формі заборонили нам проводити зйомку, погрожували нашій знімальній групі, нашому оператору квадрокоптера, намагались напасти на нього”, - розповіла Золотарьова.

У результаті журналісти продовжили знімати, оскільки вважають, що завод викликає серйозний суспільний інтерес.

“Після цього нам стало цікаво, що ж такого приховують ці охоронці, що ж таке знаходиться на території цього заводу, що ми не можемо подивитись, зняти чи донести це до суспільства… У результаті ми продовжили наші польоти на коптері над цією територією, досить високо. І наш коптер збили, було декілька пострілів. Збили дробом, тому що на коптері пошкодження від дрібних куль. Коптер на ходу, але його ремонтувати доведеться”, - розповіла заступниця редактора порталу.

В коментарі ІМІ регіональна редакторка “Інформатора” Христина Лях повідомила, що у складі знімальної групи були троє осіб - журналіст і два оператори.

“Від початку була застосована фізична сила до оператора квадрокоптера, але ніяких побоїв не було. Це були легкі поштовхи, ніяких серйозних тілесних ушкоджень нанесено не було”, - розповіла вона.

Також Христина Лях повідомила, що вони планують за цим фактом подати до поліції заяву про перешкоджання журналістській діяльності.

Liked the article?
Help us be even more cool!