ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Дніпрі викрили ботоферму, яка підривала кампанію з вакцинації в Україні

17.09.2021, 14:26
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України ліквідувала в Дніпрі ботоферму з 5 тис. ботів, яка працювала на замовлення кураторів з РФ на дискредитацію української влади та зрив національної програми вакцинації в Україні.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

За матеріалами слідства, координатором і адміністратором виявленої ботоферми була мешканка Дніпра, яку російські замовники забезпечили всім необхідним телекомунікаційним обладнанням і програмним забезпеченням, а його налаштування здійснювали дистанційно.

Жінка розмістила програмно-апаратний комплекс у спеціально орендованій для цього квартирі. За його допомогою адмініструвала понад 5 тисяч облікових записів у Facebook, які нібито належали громадянам України, хоча насправді використовували фейкові персональні дані.

“Від замовників вона регулярно отримувала інформаційні “вкиди”, які потрібно було “розганяти” через соцмережі. Крім того, жінка мала активно створювати нові псевдопрофілі. Оплату за свої послуги адміністратор отримувала через заборонені в Україні електронні платіжні системи”, – повідомляє СБУ.

У межах кримінального провадження слідчі СБУ проводять досудове розслідування.

Як повідомляв ІМІ, 17 вересня Служба безпеки України заявила про затримання в Борисполі проросійського пропагандиста, який є учасником групи інтернет-агітаторів, що поширювали російську пропаганду в Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!