ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Дніпрі видали друкований журнал про культуру й повсякдення міста

Дніпровське медіа “Поміж” видало перший друкований номер журналу “Поміж”. Про це повідомила редакторка медіа Аліна Стаменова в коментарі представниці Інституту масової інформації. 

Перший випуск друкованого журналу присвячено переосмисленню історичного та культурного спадку Дніпра.

Друкований журнал "Поміж". Фото Олени Місюри

“Нам завжди здавалось, що Дніпро не досить досліджений – насамперед нами самими, що місту бракує уважного погляду на власну історію, спадщину та міфосистему, а також їхнє переосмислення в сучасному контексті. Ми задумували це видання як наш внесок у те, щоб це змінити”, – розповідає Аліна Стаменова.

Авторами та авторками першого випуску стали, зокрема, письменник Максим Беспалов, літературознавиця Ірина Пасько, менеджерка культури та перекладачка Вікторія Наріжна. Їхні тексти про переосмислення історичного та культурного спадку Дніпра, локальний літературний міф, образи та уявлення, що сформувалися навколо міста, про війну. 

“Журнал певною мірою є освідченням Дніпру в коханні. У цьому місті сформувалася наша команда, з кожною вулицею тут пов’язана певна історія, зрештою це дім. Сподіваємось, після прочитання журналу ви подивитеся на Дніпро іншими очима. І, можливо, це місто стане для вас трохи ближчим”, – каже Аліна Стаменова. 

Друкований журнал "Поміж". Фото Олени Місюри

Перший випуск двомовний – всі тексти перекладено англійською. Візуальне оформлення журналу створила студія Kultura. Крім есеїв та авторських матеріалів, у “Поміж” можна прочитати вірші дніпровських поетів/-ок, побачити світлини локальних фотографів/-ок та ілюстрації від митців / мисткинь.

“Поміж” – це медіа про Дніпро та навколо, засноване в Дніпрі. Раніше Інститут масової інформації писав про перезапуск “Поміж” та презентацію однойменного подкасту про локальну ідентичність та контексти Дніпра.

Liked the article?
Help us be even more cool!