ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Дніпрі відсторонили редакторку комунальної газети, яка заявила про тиск засновника

01.08.2016, 16:07

Представники наглядової ради КП Дніпропетровської облради “Редакція газети “Зоря” принесли розпорядження голови обласної ради, підписане його першим заступником Святославом Олійником. У розпорядженні йшлося про відсторонення головної редакторки Ксенії Зайцевої від виконання обов’язків у зв’язку з проведенням службової перевірки.

“У нас пройшла перевірка КРУ, вона завершена 24 червня. Після цього хто може перевіряти КРУ і виявляти якісь нові факти— я не знаю”, - повідомила Ксенія Зайцева.

Вона зазначила, що на виконання рішення передає справи в.о. головного редактора, яким призначений Володимир Песоцький, але оскаржуватиме відповідне розпорядження у суді. 

На думку юристів газети, дії Наглядової Ради щодо проведення перевірки не відповідають положенню про неї та статуту. Склад Наглядової Ради був змінений 18 травня, з трьох її членів жоден не є представником трудового колективу “Зорі”, що не відповідає статуту.

На 15:30 анонсована прес-конференція голови Наглядової Ради Андрія Богатирьова та начальника відділу корпоративних прав та власності Дніпропетровської облради Артема Марченка.

“Досить маніпулювати громадською думкою, кричачи про роздержавлення. Мухи окремо, котлети окремо. Хрін синім, а не старішу газету Дніпропетровщини. Удодінг (Євген Удод — екс-голова Дніпропетровської облради, один із керівників Дніпропетровського “Опозиційного блоку”, - авт.) у Дніпрі не пройде!”, - написав на своїй сторінці у Фейсбуці Андрій Богатирьов, анонсуючи прес-конференцію.

Раніше голова облради повідомив, що депутатський корпус не хоче виходити зі складу засновників. 

ІМІ

 

Liked the article?
Help us be even more cool!