ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Дніпрі суд зобов’язав КП надати журналістам відповідь на запит

26.09.2016, 16:04

Апеляційний суд Дніпропетровської області зобов’язав КП “Дніпропетровський електротранспорт” Дніпровської міської ради видати на запит інтернет-порталу БюроUA копію договору кредитної угоди від 2012 року, укладеної між КП та “ПриватБанком” на суму 17 мільйонів гривень. Про це на своїй сторінці у Facebook 23 вересня повідомила редакторка сайту Ольга Юдіна.

Редакція оскаржувала у суді відмову в наданні інформації КП “Дніпропетровський електротранспорт”. В першій інстанції Бабушкінський суд Дніпра відмовив журналістам. Вони оскаржили рішення в Апеляційному суді Дніпропетровської області. 31 серпня суд зобов’язав КП видати на запит копію кредитної угоди, повідомила Юдіна.

“Півроку тому, в рамках збору інформації для статті про кредити мерії звернулися зокрема до КП “Дніпропетровський електротранспорт” з проханням надати копію договору кредитної угоди від 2012 року, укладеної між КП та “ПриватБанком” на суму 17 мільйонів гривень. Отримали відмову. Другий запит, з більш детальним описом наших законних прав розпорядників інформації не переконав: запитувану інформацію вони назвали секретною”, - повідомила Юдіна.

Liked the article?
Help us be even more cool!