ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Дніпрі оператору телеканалу розбили телефон під час відеозйомки ДТП

17.08.2017, 12:45
Антон Філіпп, фото - скріншот з відео 11 каналу

У Дніпрі оператору 11 телеканалу Антону Філіппу невідомий чоловік розбив телефон під час відеозйомки ДТП. Інцидент стався 16 серпня, повідомляється на сайті телеканалу.

Як йдеться у сюжеті каналу, оператор повертався додому та став свідком автомобільної аварії. Він зупинився та почав знімати місце ДТП на телефон. Невідомий чоловік почав йому погрожувати, а після того, як оператор представився працівником ЗМІ, той проявив ще більшу агресію, вихопив з рук телефон та розбив об землю.

Дорожньо-транспортна пригода трапилася на вулиці Воронежській. Зіткнулися автомобілі Кіа та Форд. В цей час повз велосипедом проїжджав оператор 11 каналу Антон Філіпп.

“Форд перегорнувся, а за перехрестям стояла Кіа, без номерів, як винувата. Я дістав телефон щоб все зняти, це вже професійна деформація - бачиш подію і знімаєш. Коли я вже все зняв, до мене підійшов чоловік, вихопив з рук телефон і кинув його на землю”, - коментує інцидент Антон Філіпп.

Того ж дня телеоператор склав заяву до поліції, але наступного дня дізнався, що вона опинилась не в тому районному відділку поліції, через те, що патрульні доправили її замість відділку поліції в  Індустріальному районі у Дніпровський районний відділок.

“Заява зареєстрована в журналі єдиного обліку Дніпровського відділку поліції. Але оскільки правопорушення скоєне на території Амур-Нижньодніпровського району, то сьогодні матеріал направлять до Амур-Нижньодніпровського райвідділку поліції для остаточного прийняття рішення”, - сказала речниця Дніпровського міського відділку поліції Марія Стаднік.

“Такого роду реакція “героїв” сюжетів чи просто осіб зафіксованих на фото чи відео звичайними прохожими є досить поширеною, проте не виключає злочинність діяння, - коментує подію медіа-юрист ІМІ Максим Ратушний. - Навіть у випадку незаконної зйомки (хоч це і не описаний випадок) - не є можливим силою чи шляхом пошкодження чужого майна відстоювати свої права. Залежно від умислу, можна говорити як про хуліганство, так і умисне пошкодження майна, або й про пошкодження майна журналіста у зв'язку зі здійсненням ним його професійної діяльності”.

“Варто відзначити, що потерпілий ідентифікував себе як журналіста у момент нападу, проте сам же у коментарі вказав, що здійснення ним зйомки під час описаного конфлікту, скоріше, є проявом його професійної деформації (що опосередковано вказує на його дії як простого пересічного, а не журналіста, що виконував свої професійні обов'язки на місці події). Тому варто детальніше визначити у повній мірі мотивацію дій потерпілого, а також умисел скоєного правопорушником”, - зазначив юрист.

Liked the article?
Help us be even more cool!