ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Дніпрі на одній з виборчих дільниць від журналістів 34-го каналу вимагали акредитації

31.03.2019, 11:59
Фото - скріншот з відео 34-го каналу

У Дніпрі на одній з виборчих дільниць член виборчої комісії вимагав від знімальної групи місцевого 34-го каналу акредитації. Про це повідомила з виборчої дільниці журналістка каналу Анастасія Катаєва.

За її словами, інцидент стався на проспекті Пушкіна в будівлі гімназії №112. Член комісії вимагав від журналістки акредитації для висвітлення виборчого процесу.

Вирішити всі суперечки вдалося тільки після того, як у справу втрутилася голова дільничної комісії, яка дозволила журналістам виконувати свою роботу.

Юрист ІМІ Алі Сафаров зазначив, що вимога акредитації або іншого дозволу є незаконною і має ознаки перешкоджання законній професійній діяльності журналіста.

“Відповідно до частини дев'ятої статті 28 Закону України "Про вибори Президента України", представники засобів масової інформації мають право перебувати на виборчій дільниці, у тому числі на всіх засіданнях виборчої комісії, без дозволу чи запрошення відповідної комісії. Вимога акредитації або іншого дозволу є незаконною і має ознаки перешкоджання законній професійній діяльності журналіста”, – сказав юрист.

Liked the article?
Help us be even more cool!