ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Дніпрі голова комісії погрожував оператору UA:Дніпро "дати в бороду"

24.07.2019, 10:39
Фото - oporaua.org

У Дніпрі голова дільничної виборчої комісії №121465 погрожував оператору знімальної групи телеканалу UA:Дніпро Роману Бондару та відібрав телефон у спостерігача громадянської мережі ОПОРА Дениса Давидова.

Про це представниці ІМІ у Дніпропетровській області повідомив оператор знімальної групи Роман Бондар.

Інцидент стався 22 липня близько 16 години у приміщенні окружної виборчої комісії №27, що на площі Шевченка 7.

Журналісти знімали сюжет про хід виборчого процесу, біля приміщення ОВК записували коментар довготермінового спостерігача громадянської мережі ОПОРА Дениса Давидова. Спостерігач повідомив знімальній групі, що у коридорі ОВК просто зараз один з голів дільничної виборчої комісії 27 округу виправляє протокол, що є порушенням виборчого законодавства. Оператор Роман Бондар пішов зафіксувати це порушення на відео.

“Я сказав журналісту, почекай тут, зараз я зайду, спробую зняти як він заповнює ці бланки. Зайшов зі штативом і камерою, тільки зібрався вмикати камеру, він як тільки побачив камеру, одразу все згорнув, сховав це в пакет, і почав швидко йти, я кажу - чого ви йдете, а він каже - я виправляю помилки, я кажу - так чого ви тікаєте, він сказав - йди в баню, я можу і в бороду тобі дати. І все, на цьому розмова закінчилася. Він утік і я пішов далі знімати”, - розповів Роман.

Спостерігач ОПОРИ Денис Давидов розповів, що після цього голова ДВК підбіг до нього та почав на нього кричати.

“Я зайшов у хол і цей голова почав до мене бігти, кричати “йди сюди”, щось ще, я намагався від нього швидко відійти, і він мене вдарив ногою. Я звернувся до представників поліції, вони нічого не зробили, вони попросили нас вийти з приміщення, коли я сказав що я представник ОПОРИ, спостерігач, вони почали якось рухатися і говорити цьому голові, щоб він поводив себе адекватно. Він був чи п'яний, чи щось подібне, я почав його знімати на телефон і він почав уже тікати від мене, ми з поліцейськими йшли за ним, потім він у мене вихопив телефон. Я викликав поліцію, написав заяву про перешкоджання діяльності спостерігача”, - розповів Денис Давидов.

Оператор заяви до поліції не писав.

Стосовно заяви спостерігача ОПОРИ Дениса Давидова, він прокоментував: “Поліція мене не повідомляла, готуємо скаргу до суду”

Liked the article?
Help us be even more cool!