ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Дніпрі фірма вимагає від БюроUA видалити матеріал і 100 тис. грн моральної шкоди

24.04.2017, 12:48

ТОВ “Глобалмедгруп” подало позов до суду на редакторку сайту БюроUA Ольгу Юдіну через її розслідування “Золотий перетин: корупційні схеми часів Януковича досі діють у галузі охорони здоров’я на Дніпропетровщині”, яке було опубліковане у серпні 2016 року. Позивач просить Жовтневий суд Дніпра визнати інформацію недостовірною, спростувати та видалити матеріал з ресурсу, а також виплати від сайту 100 тисяч гривень моральної шкоди. Про це повідомляє авторка розслідування, редакторка ресурсу Ольга Юдіна на сторінці свого видання.

У своєму розслідуванні Юдіна окреслила коло постачальників медичного обладнання, які є “улюбленцями” обласної влади”. Серед декількох фірм згадувалося і ТОВ “Глобалмедгруп”.

“У розслідуванні детально викладені результати нашого аналізу декількох десятків тендерів на закупку медичного обладнання, що були проведені у 2015-2016 роках профільним комунальним підприємством Дніпропетровської облради “База спеціального медичного постачання”. Результати цього моніторингу сформували у нас думку про те, що в області продовжує діяти створена за часів Януковича і спущена по “київській” вертикалі схема, суть якої полягає у створенні сприятливого режиму у галузі державних закупівель медичного обладнання обраним фірмам-постачальникам”, - пише БюроUA.

Перше засідання справи відбудеться 27 квітня у Жовтневому суді Дніпра. Справу розглядатиме суддя Максим Петрович Ходаківський.

Ольга Юдіна повідомила: “БюроUA буде детально висвітлювати події цієї цікавої справи. Не лише тому, що тут зачеплені наші інтереси. В першу чергу для того, аби захистити право усіх журналістів на об’єктивну та правдиву професійну діяльність”.

Liked the article?
Help us be even more cool!