ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Дніпрі члена НСЖУ не пустили на засідання депутатської комісії

19.06.2018, 17:22
Фото - Фейсбук Сергій Чернявський

У Дніпрі 19 червня охоронці комунального підприємства “Муніципальна варта” не пустили члена Національної спілки журналістів України Сергія Чернявського на засідання депутатської робочої комісії в міській раді. Про це Сергій Чернявський повідомив ІМІ.

За його словами, він більше години намагався потрапити, але йому так і не вдалося.

“Не пустили спочатку на засідання депутатської робочої комісії з освіти, культури, молоді та спорту. Після цього повинен був бути виконком міськради. Більше години намагався потрапити до міськради. Не пускали співробітники КП “Муніципальна варта”. Відмова була мотивована рішенням керівництва не пускати”, - розповів Чернявський.

Він додав, що хотів написали матеріал про засідання цієї депутатської комісії.

Крім нього, також не пустили представника громадської організації “Правозахисна справа” Михайла Яценка. Решту ж пустили, додав він.

“Нам не говорили, що засідання закриті. Решту пустили. Нам чітко сказали, що наказано мене і Михайла не пускати”, - розповів Чернявський.

Він викликав поліцію та написав заяву про інцидент, яку оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбуці. В заяві він просить поліцію вжити заходів щодо охоронців КП “Муніципальна варта”, які перешкоджали йому потрапити на засідання.

Світлина від Сергея Чернявского.

Фото - Фейсбук Сергія Чернявського

Журналісти видання “Інформатор” спробували дізнатися, хто і чому заборонив пускати Чернявського. Зокрема, телефонували секретарю міськради Олександру Санжарі, у прес-службу міськради та в КП “Муніципальна варта”, але відповіді ніде не отримали.

Водночас видання спробувало пояснити, чому Чернявського не пустили в міськраду. Минулими вихідними в Дніпрі пройшов другий фестиваль блогерів “Дніпровський пост”. Блогери, які приїхали до міста, 15 червня зустрілися з міським головою Борисом Філатовим. Він цю зустріч у своєму ФБ описав так: “Блогери замість фестивалю прийшли за зарплатою:)”.

Одна з учасниць зустрічі Зоя Казанжи переказала розмову блогерів і мера так:

15 червня у коментарі до запису про зустріч мера з блогерами Сергій Чернявський, зокрема, написав: “Тим, хто хоче переїхати до Дніпра, беріть і переїжджайте. Одразу без балаканини про бажання. Я так розумію, що гострих питань не ставили. Соціальна журналістика повз”. У відповідь Філатов заявив: “Чернявський, паскудо, більше ти не зайдеш до мерії”, повідомляє Радіо Свобода.

Чернявський припускає, що причиною недопуску у міськраду міг стати його коментар щодо фестивалю блогерів і відповідь Філатова.

"Коли я вперше прочитав, що написав мер на Facebook, я подумав, що у людини щось особисте… З урахуванням того, що коли ще працював у газеті, я двічі брав у нього інтерв’ю і вони спокійно виходили друком. Коли ж я у вівторок прийшов у мерію (тут у мене перетнулась професійна і громадська діяльність, бо я ще є керівником громадського об’єднання «Батьківська рада мистецьких шкіл Дніпра» і пишу про ситуацію зі школами) і мене відмовились пускати, то я дуже здивувався. Я не міг повірити в реальність того, що відбулося», – сказав він Радіо Свобода.

Як розповів журналіст, він вважає, що його права як члена територіальної громади були порушені. На місце події він викликав патрульну поліцію і подав заяву. Тепер консультується з юристами щодо подальших дій.

Фото - "Інформатор"

Liked the article?
Help us be even more cool!