ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У діях гендиректора КРРТ не знайшли сепаратизму, але матеріали комісія передала правоохоронцям

19.02.2015, 13:00

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації заявляє, що у міжвідомчої комісії, що займається розслідуванням діяльності генерального директора Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ) Олександра Півнюка, відсутні звинувачення в сепаратизмі та фінансуванні російських каналів на його адресу. Про це журналістам на брифінгу розповів голова Держспецзв'язку Володимир Звєрєв, повідомляють Українські новини.
"Півнюку інкримінувалася нібито сепаратистська діяльність та фінансування російських каналів. В результаті роботи комісії одним з висновків стало те, що фактів фінансування саме трансляції російських каналів не підтверджено", - заявив він.
За словами Звєрєва, коли КРРТ оплачував послуги енергорозподільчих компаній, в платіжних квитанціях чітко вказувалося, на яку кількість каналів трансляції йде оплата, і коли в регіоні зменшувалася кількість українських каналів - відповідно і зменшувалася трансляція.
Також він зазначив, що вся трансляція в східному регіоні моніторилася, і результати моніторингу щодня отримували як Держспецзв'язку, так і Служба безпеки України і Кабінет Міністрів.
У підсумку прямих звинувачень Півнюку комісія не висунула, однак визнала за необхідне передати матеріали правоохоронним органам.
При цьому глава Держспецзв'язку відзначив позитивний вплив Півнюка на розвиток КРРТ в цілому. "Я вважаю, що за останні роки в концерні не було керівника краще, ніж Півнюк. Він зробив дуже багато для того, щоб концерн ожив. Після попереднього керівництва залишилися борги в розмірі 55 мільйонів гривень. До кінця року концерн погасив практично всі борги", - підкреслив Звєрєв.
За його словами, після ознайомлення з результатами роботи комісії Півнюк написав заяву про звільнення за власним бажанням.
Звєрєв також зазначив, що заява Півнюк мала бути розглянута Кабміном тільки 18 лютого, і рішення з цього питання йому ще не відомо.
Як повідомляв ІМІ, 4 лютого міністр інформаційної політики Юрій Стець повідомив, що Кабінет Міністрів прийняв рішення відсторонити Олександра Півнюка з посади генерального директора Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення.

Також Кабмін вирішив створити урядову комісію, яка протягом десяти днів має надати оцінку діям пана Півнюка, і вирішив звернутися до силових структур з вимогою розпочати кримінальне провадження за фактом сприяння діяльності терористичних організацій.

16 лютого міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив, що Кабмін звільнив з посади гендиректора КРРТ Олександра Півнюка.
Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації, в підпорядкуванні якої нині перебуває КРРТ, заявила, що заява міністра інформаційної політики Юрія Стеця про рішення уряду відсторонити Олександра Півнюка з посади гендиректора КРРТ може свідчити про наміри підпорядкувати Концерн РРТ Міністерству інформаційної політики.

Liked the article?
Help us be even more cool!