ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Держспецзв’язку розповіли, як дізнаватися новини, якщо не працює ефірне мовлення

24.11.2022, 15:14

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України розповіла, як стежити за новинами, якщо не працюватиме ефірне мовлення в умовах обстрілів Росією критичної інфраструктури України. 

Щоб отримувати інформацію через радіо, потрібно ввімкнути радіоприймач в автомобілі, смартфоні чи знайти радіоприймач, що працює від батарейок, і шукати Українське радіо ("Суспільне") в FM-діапазоні або в АМ-діапазоні (чи на середніх хвилях на старих приймачах).

Частоти для кожного регіону можна знайти на сайті "Суспільного".  

Також Українське радіо транслюють УР-1, "Промінь" та "Мелодія". Частоти радіо "Мелодія" в FM-діапазоні та на середніх і коротких хвилях для кожного регіону можна знайти на сайті melodiafm.ua/about

Сигнал також можна зловити будь-яким супутниковим приймачем чи телевізором із вбудованим приймачем. 

Параметри приймання: 

  • супутник: Hotbird 13; 
  • частота: 11 219 МГц; 
  • поляризація: H (горизонтальна); 
  • символьна швидкість: 29 900; 
  • корекція помилок: FEC 3/5.

Онлайн новини можна довідатися на офіційних каналах влади в телеграмі або інших соціальних мережах.

Телеграм може підвантажувати новини в смартфон навіть у разі слабкого сигналу. 

Держспецзв’язку рекомендує обов'язково вимкнути в налаштуваннях месенджера автоматичне завантаження відео та фото і залишити лише необхідні канали. Так знизиться навантаження на мережу.

Крім того, варто відмовитися від споживання новин у форматі відео на користь текстових форматів.

Держслужба радить читати тільки офіційні українські медіа і не споживати інформації з неперевірених джерел. Це допоможе зберегти не тільки мобільний трафік, а й ваше здоровʼя. 

Дивитись українське телебачення можна також на YouTube, на платформах "Київстар ТВ", Megogo, Omega TV, а також у застосунку "Дія". 

У службі застерігають, що за відсутності фіксованого інтернету варто відмовитися від перегляду телебачення онлайн на будь-яких платформах навіть з мінімальною роздільною здатністю. Також Держспецзв’язку просить відмовитися від онлайн-ігор та будь-якого надмірного споживання мобільного трафіку, зайвих дзвінків тощо. Це створює надмірне навантаження на мережі операторів і може призвести до того, що в критичний момент хтось, навіть ви, може залишитися без звʼязку. 

Як повідомляв ІМІ, у Києві розгорнуть приблизно 500 "Пунктів незламності" для захисту жителів та гостей столиці під час надзвичайних ситуацій.

Liked the article?
Help us be even more cool!