ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Держприкордонслужбі пояснили, чому не впустили в Україну італійського журналіста

26.03.2019, 11:34
Фото - 24tv.ua

Помічник голови Державної прикордонної служби України, прес-секретар Олег Слободян пояснив, що італійський журналіст Марк Іннаро отримав відмову в допуску на територію України через відсутність акредитації Центрвиборчкому і антиукраїнські публікації. Про це він сказав “Фактам”.

“На лінії паспортного контролю був виявлений журналіст італійського концерну, але під час співбесіди з ним прикордонники встановили, що, власне, він ще не отримав акредитації ЦВК, а тільки планує її отримати і, по-друге, що у своїх публікаціях він часто дозволяв собі антиукраїнську риторику. На той момент, на підставі отриманої інформації, прикордонники відмовили йому в перетині кордону”, - пояснив Слободян.

За словами речника, відмова в перетині кордону не є забороною на в'їзд до України. “Рішення про перетин кордону ухвалювалося в межах повноважень інспектора прикордонної служби. Якщо ми отримаємо додаткову інформацію, яка буде працювати на користь того, що він повинен перетнути кордон, то, звичайно, в рамках чинного законодавства ми можемо пропустити його через кордон”, - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, 25 березня стало відомо, що українські прикордонники відмовили у в’їзді в Україну базованому в Москві журналісту італійського державного телебачення RAI Марко Іннаро.

За словами самого журналіста, який летів до України разом з російським оператором, відмова у в’їзді йому та його оператору була мотивована “недостатніми обґрунтуваннями мети перебування”. Також Іннаро повідомив, що він летів висвітлювати президентські вибори в Україні, хоча відповідної акредитації в ЦВК України він не отримав.

Союз журналістів Італії назвав неприйнятним рішення про недопуск московського журналіста RAI Марко Іннаро до України.

Liked the article?
Help us be even more cool!