ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У день приїзду Януковича до Черкас заблокована робота провідних місцевих сайтів

06.03.2013, 01:29

Одразу обидва лідируючі черкаські інтернет-видання - «Прочерк» та «Провінція» - не працюють сьогодні, 6 березня 2013 року, в день приїзду на Черкащину президента України Віктора Януковича. Про це повідомляють журналісти видання «Прочерк», підкреслюючи, що сайти не є опозиційними, але такими, що гостро критикують дії нинішньої влади.

Проблеми у сайту «Прочерк» з'явилися ще 4 березня з 12 по 17 годину. Повторно сайт видання перестав працювати 5 березня увечері. Станом на ранок 6 березня інтернет-видання «Прочерк» взагалі неможливо завантажити.

Як  повідомив відповідальний редактор черкаського інтернет-сайту «Прочерк» Назарій Вівчарик, за інформацією програмістів, проблеми виникли через зовнішнє втручання: сайт піддається безперервним DDoS-атакам.

«Сьогодні, у день візиту Віктора Януковича до Черкас, ми планували працювати особливо активно. З різних куточків міста нам повідомляють читачі про активність правоохоронців на дорогах. Висвітлення візиту президента України до Черкас зірване через блокування сайту», - повідомив Назарій Вівчарик.

Що ж до іншого регіонального сайту «Провінція», то він також не відкривається. Редактор сайту Віктор Борисов, на прохання прокоментувати ситуацію, зазначив, що точних причин збою в роботі свого сайту поки що не знає.

Нагадаємо, 2012 року обидва черкаські сайти вже піддавались потужним DDoS-атакам. Інтернет-ресурс «Прочерк» був недоступний більше п'яти діб. Інтернет-видання було атаковане одразу після публікації кількох новин з Черкаської обласної колегії за підсумками соціально-економічного розвитку регіону за 9 місяців поточного року. На засіданні, зокрема, голова обласної держадміністрації піддавав нищівній критиці багатьох чиновників. У вересні-жовтні два тижні не працював черкаський сайт «Провінція».

Як повідомляє Gazeta.ua, близько 10 години у Черкаський обласний діагностично-консультативний центр прибула міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова. Приїзд президента Віктора Януковича очікувався близько 10.30. Перед цим будівлю оглянула міліція з собаками. Також працівники міліції оглянули два реанімобілі, які має подарувати президент обласній лікарні.

Поблизу будівлі діагностичного центру на президента чекають представники районних рад області, а також студенти і медики. Біля входу курсантів Академії пожежної безпеки вишикували у дві колони. Кожен із них тримає прапор України. На вулиці біля маршрутної зупинки виставили з десяток наметів Партії регіонів.

Інше місце, яке має відвідати Янукович у Черкасах - центр надання адміністративних послуг. Туди журналістів не пускають.

Телекритика

Liked the article?
Help us be even more cool!