ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Данії продовжують шукати шведську журналістку, яка була на човні, що затонув

14.08.2017, 10:08
Фото: twitter.com/News7Danmark, LB.ua

Поліція Данії продовжує пошуки шведської журналістки Кім Волл, яка перебувала на саморобному підводному човні разом з його конструктором Петером Мадсеном перед тим, як човен затонув. Про це журналістам 13 серпня повідомив начальник відділу вбивств поліції Копенгагена Йенс Меллер, інформує Інтерфакс-Україна.

Човен затонув 11 серпня сам Мадсен був врятований, а журналістка зникла. Пізніше човен підняли і відбуксирували в порт Копенгагена.

“Підводний човен досліджували, але на борту нікого не виявили”, - повідомив Йенс Меллер.

Раніше в поліції вважали, що затоплення субмарини було навмисним, його мета - приховати вбивство.

Проти Мадсена висунуто звинувачення у вбивстві з необережності, 12 серпня його арештували. Сам Мадсен це звинувачення відкидає. За його словами, він залишив журналістку на одному з острівців після інтерв'ю.

Тим часом, від Кім Волл нічого не чути з вечора 10 серпня. У поліцію про її зникнення 11 серпня повідомив друг журналістки, коли вона, як планувала, не повернулася додому.

“Ми все ще сподіваємося, що ми виявимо Кім Волл живою, але ми готуємо себе і до того, що це, може бути, і не так”, - повідомив начальник відділу вбивств поліції Копенгагена Йейнс Меллер.

Петер Мадсен сконструював саморобний підводний човен “Наутілус” в 2008 році. Тоді він став найбільшим таким судном у світі.

Як повідомляє ВВС, Кім Волл було 30 років, вона працювала в Нью-Йорку журналістом-фрілансером і писала для New York Times, Guardian і журналу Vice.

Поліція шукає свідків і записи камер, щоб встановити, чи дійсно Мадсен висадив жінку.

Валле писала матеріал про Петерса Мадсена і його підводний човен.

Фото - ВВС
Liked the article?
Help us be even more cool!