ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Чигирині протестувальники напали на журналістів районної газети

17.01.2018, 13:57

У місті Чигирин (Черкаська область) на журналістів районної газети “Чигиринські вісті” напали учасники акції протесту проти будівництва птахокомплексу. Про це повідомляє “Прочерк” з посиланням на лист голови Черкаської обласної організації НСЖУ Тетяни Калиновської.

Інцидент стався 12 січня на розі вулиць Богдана Хмельницького та Гетьманської.

Учасники акції перешкоджали власкору та юристці “Чигиринських вістей”, депутатці Чигиринської міської ради Світлані Гречанюк-Самойловій.

“За редакційним завданням я працювала з висвітлення резонансної події, що відбувалася 12 січня на розі вулиць Богдана Хмельницького та Гетьманської у Чигирині. Тут чимала група людей, які називали себе в тому числі Чигиринською районною народною радою, курсували впоперек головної магістралі міста й перешкоджали руху автотранспорту. Несподівано кілька жінок-мітингарів наблизилися до мене, хватали за руки, штурхали, ганьбили”, - розповіла журналісту “Черкаського краю” Світлана Гречанюк-Самойлова.

“Поряд стояли поліцейські на чолі з начальником відділення, проте вони не одразу зупинили жінок, які перешкоджали мені виконувати журналістську й депутатську роботу. Натомість один із поліцейських дочекався кінця штурханини, потім підійшов до мене й одвів на інший бік перехрестя, цим нібито зупинив конфлікт. Я мусила скоритися законній вимозі стража порядку”, - розповіла вона.

Також від дій протестувальників постраждали головна редакторка “Чигиринських вістей” Наталія Лебеденко, її дочка Тетяна, кореспондентка цього ж видання, малі онуки.

“Знервовані протестувальники помітили їх у маршрутці, що не могла проїхати заблокованою дорогою, зупинили автобус і намагалися витягти журналістів, погрожували розправою. Тетяну Лебеденко вдарили в обличчя, неповнолітньому Данилу викручували руки, злякали малолітню Ангеліну. Це свавілля негайно не зупинили охоронці законності, хоч за громадською акцією їх спостерігало чимало. На захист медійників стали лише пасажири автобуса”, - йдеться у листі.

Журналісти ТОВ “Редакція газети “Чигиринські вісті” Наталія Лебеденко, Світлана Гречанюк-Самойлова та Тетяна Лебеденко звернулися з заявами про вчинення протиправних дій до Чигиринського відділення поліції. Газетярі розцінюють ці вчинки не лише як перешкоджання журналістській діяльності, а й посягання на професійну честь і гідність.

Liked the article?
Help us be even more cool!